Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump poslal nominaci Kinga na velvyslance v Česku do Senátu

Senát USA
Senát USA
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Washington/Praha - Americký prezident Donald Trump již předal Senátu Spojených států návrh jmenovat novým velvyslancem USA v České republice Stephena Kinga. Dále senátory požádal o schválení kandidátů na různé vládní a vysoké úřednické funkce.

Na svém webu to oznámil Bílý dům. Spolu s žádostí o Kingovo schválení poslal v úterý senátorům k posouzení ještě jedenáct dalších nominací.

"Stephen B. King z Wisconsinu, aby se stal mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Spojených států amerických v České republice," uvedl Bílý dům v žádosti senátorům.

V balíku návrhů je King jedním ze dvou kandidátů na velvyslanecké posty. Tím druhým je Lewis Eisenberg, kterého chce Trump vyslat do Itálie. Pokud bude Eisenberg Senátem schválen, bude se jeho velvyslanecké zplnomocnění vztahovat i na malý stát San Marino.

Zástupcem amerického obchodního zmocněnce v Ženevě se má stát Dennis Shea, tajemníkem ministra zahraničí pro legislativní záležitosti Mary Kirtleyová Watersová nebo členem Rady guvernérů Federálního rezervního systému (Fed), tedy členem vedení centrální banky, má být Randal Quarles.

Témata:  Donald Trump Velvyslanectví USA 1 Česká republika Senát USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy