Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump přiletěl na dvoudenní návštěvu Francie, sejde se s Macronem a oslaví pád Bastily

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Paříž - Prezident Spojených států Donald Trump dnes ráno přicestoval do Paříže, kde se v pátek zúčastní oslav státního svátku dobytí Bastily. Na programu má ale i politická jednání.

Trumpův dnes poobědvá s americkými armádními veliteli v sídle velvyslanectví USA. Odpoledne navštíví Invalidovnu, kde se sejde se svým francouzským protějškem Emmanuelem Macronem. Den pak ukončí společnou večeří s Macronem, které se zúčastní i manželky prezidentů.

Trump, jehož letecký speciál Air Force One ráno přistál na pařížském letišti Orly, je od lednového nástupu do funkce v Evropě už potřetí.

Poprvé se tak stalo v květnu v rámci jeho první zahraniční cesty, podruhé zde pobýval minulý týden, kdy navštívil Polsko a následně se zúčastnil summitu dvacítky ekonomicky nejsilnějších zemí světa G20 v severoněmeckém Hamburku.

Témata:  Donald Trump Francie USA Emmanuel Macron

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy