Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie na rodinné oslavě: Ozbrojenci zmasakrovali 11 lidí, přežily jen čtyři děti

Mexiko, ilustrační foto
Mexiko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Tizayuca  - Na rodinnou oslavu v mexickém státě Hidalgo vtrhli ozbrojenci a ubodali 11 lidí včetně dvou dětí. Podle původních údajů pachatelé rodinu postříleli. Mexiko v poslední době zaznamenalo prudký nárůst násilných činů.

Policisté vyrazili do bytu ve středomexickém městě Tizayuca ve středu po půlnoci místního času (po sedmé ráno SELČ) v reakci na tísňové volání. Na místě našli sedm mrtvých žen a čtyři muže, dvě z obětí jsou děti.

Všechny oběti utrpěly bodné rány noži nebo jinými ostrými předměty. Podle předběžného vyšetřování šlo o "vyřizování účtů". Krveprolití přežily čtyři děti ve věku od tří do čtrnácti let.

V Mexiko prudce roste počet násilných činů kvůli sporům mezi drogovými kartely. Jen v květnu přišlo o život 2186 osob, tedy přibližně 70 lidí denně. Nově se ozbrojenci zaměřili na vyvražďování celých rodin včetně dětí.

MZV ČR turistům nedoporučuje cestovat do států na hranicích s USA (Durango, Coahuila, Tamaulipas, Nuevo León, Sonora, Baja California Norte a Chihuahua). V poslední době se dosti zhoršila situace ve státě Michoacán, kde operují ozbrojené jednotky domobrany (tzv. autodefensas). Další oblastí, ve které může turistům hrozit nebezpečí, zejména ve vnitrozemí, jsou státy Oaxaca a Guerrero.

V posledních letech byl zaznamenán zvýšený počet únosů. Tento druh zločinu je páchán za účelem získání výkupného a týká se hlavně místních obyvatel. Přesto i v tomto ohledu je zapotřebí dbát na zvýšenou ostražitost a dobře uvážit místa, která navštívit. Všeobecně také platí, že je zapotřebí se vyhýbat konfliktům, ať už v nočních klubech (Cancún, Acapulco, Cabo San Lucas, Mazatlán), kde se pohybují kriminální živly, nebo při politických demonstracích.

Témata:  Mexiko střelba

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy