Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá policie hledala v Ludwigshafenu člověka s bombou

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: INT

Berlín - Bezpečnostní jednotky odvolaly poplach ve městě Ludwigshafenu na západě Německa, kde dnes svědkyně ohlásila podezřelého muže. Údajně měl bombu a hrozil smrtí lékařům a policistům.

Svědkyně vypověděla, že si všimla muže, který měl pod oblečením dráty, což připomínalo vestu s náloží sebevražedných atentátníků. Policejní jednotky následně provedly ve městě rozsáhlé pátrání. Policie byla přivolána také k ochraně městských nemocnic a vybraných lékařských praxí.

"Veškeré policejní prověřování byla negativní. Dosavadní vyšetřování neukazuje na žádnou konkrétní nebezpečnou situaci," sdělila policie. Pátrání po zmíněném člověku ale nadále pokračuje. O identitě či původu hledané osoby média nezveřejnila žádné informace.

Německo loni zasáhlo několik teroristických útoků. Nejhorší byl prosincový útok na vánoční trh v Berlíně, který si vyžádal 12 obětí včetně jedné Češky.

Témata:  Německo policie Německo

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy