Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin pochválil Trumpa, nazval ho otevřeným člověkem

Vladimir Putin, prezident Ruské federace
Vladimir Putin, prezident Ruské federace
Foto: kremlin.ru

Moskva - Americký prezident Donald Trump je otevřený člověk, který umí naslouchat a reagovat na argumenty oponenta. Prohlásil to dnes ruský prezident Vladimir Putin.

Putin se s Trumpem poprvé osobně sešel před týdnem na okraj schůzky seskupení G20 v Hamburku.

"Je to docela otevřený člověk," konstatoval šéf Kremlu. "Odlišuje se od obrazu, který má v televizi, i od toho, který sám o sobě vytvořil během volební kampaně," pokračoval Putin. Ruský vůdce na tom ovšem nevidí nic podivného, protože "volební kampaň je zvláštní stav mysli a chování", nikoli událost, podle níž lze člověka soudit.

"Co mě trochu udivilo, co jsem od něj nečekal a co považuji za velmi důležité pro člověka angažujícího se veřejně a politicky, je skutečnost, že umí naslouchat," řekl prezident při setkání s pracovníky úpravny železné rudy ve městě Gubkin nedaleko ukrajinských hranic.

Při besedě v Hamburku, která podle amerických zdrojů trvala přes dvě hodiny navzdory plánované půlhodině, podle Putina oba prezidenti pozorně naslouchali názorům a návrhům svého protějšku. "Pozorně jsem ho poslouchal, když formuloval své myšlenky a návrhy na rozvoj spolupráce. I on umí naslouchat, živě reagovat a komunikovat, což je v případě člověka, který pracuje s lidmi, mimořádně důležité," konstatoval šéf Kremlu.

Témata:  Donald Trump Vladimír Putin Rusko

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:13

Tesla propustí více než 10 % zaměstnanců. Prý kvůli růstu, experti ale varují před čínskou konkurencí

Tesla hodlá celosvětově propustit více než 10 % svých zaměstnanců, uvádí agentura Reuters s odkazem na interní dokumenty společnosti.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy