Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útok v Egyptě: Turisté strach nemají, zájezdy zatím neruší

Egypt
Egypt
Foto: Pixabay

Káhira - Ve zpravodajství o útoku v letovisku Hurghada se od pátku objevují informace, že to může poškodit cestovní ruch. Zahraniční turisté ale nezačali rušit cesty do Egypta.

Egyptský ministr cestovního ruchu Jahjá Rašíd řekl, že jeho úřad je ve spojení s cestovními operátory v cizině včetně Německa a nemá informace o rušení cest do Egypta. Také sdělil, že důvod útoku se stále vyšetřuje a že jej zatím nelze považovat za teroristický čin.

Útočník v pátek nožem ubodal dvě Němky a zranil čtyři další turistky, mezi nimi i jednu Češku. Muže se podařilo zadržet a k výslechu byl převezen do Káhiry. O motivu jeho činu zatím úřady nezveřejnily informaci.

Velkou ranou pro egyptský cestovní ruch byl atentát na ruské letadlo, které se v roce 2015 zřítilo na Sinajský poloostrov s 224 lidmi na palubě.

Letošní rok se zatím vyvíjel slibně, protože v prvním čtvrtletí zaznamenali v Egyptě 51procentní nárůst návštěvníků ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Od začátku roku mezi návštěvníky převládali Němci, po nich následovali Ukrajinci, Saúdští Arabové, Číňané a Britové. Loni do Egypta přijelo přes pět milionů cizinců, mezi nimiž bylo asi 120.000 Čechů.

Témata:  Egypt cestovní ruch teroristické útoky v Egyptě

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy