Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vozím jen bílé, křičel řidič autobusu. Trest na sebe dlouho nenechal čekat

Autobus, ilustrační foto
Autobus, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Erding - Řidič regionální autobusové linky v bavorském městečku nechtěl svézt černošského cestujícího. Osočil se na něj slovy, že vstup je pouze pro bílé. U soudu dnes padl trest.

Pro mnohé to může znít jako něco neuvěřitelného, jedná se však o současnou realitu. Žadatel o azyl z Gambie do autobusu mohl nastoupit až poté, co se proti řidiči ohradila jedna z cestujících.

Podle deníku Süddeutsche Zeitung došlo k incidentu letos v únoru, policie jej však nezveřejnila o objevil se proto až nyní a to kvůli tomu, že byl byl řidič soudem potrestán.

Řidič se měl na černošského migranta osočil se slovy, že to jsou místa pouze bělochy. Při výstupu měl prohlásit, že by stejně tak mohl vozit jejich opice a záměrně popřel, že jede na požadovanou zastávku. Za tyto rasové urážky byl podle deníku odsouzen na 30 dní a dostal pokutu. Tu uhradil a dál to prý považuje za uzavřené.

Ačkoliv dál pracoval pro místní autobusovou firmu, podle Huffington post nyní jeho zaměstnavatel bude uvažovat o výpověďi. "Pokud jsou informace pravdivé, není možné, aby pro nás dál pracoval," uvedl po deník mluvčí dopravní společnosti.

Témata:  uprchlíci Německo diskriminace Autobusy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy