Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Alpách se našly mrtvoly staré 75 let, šlo o švýcarský manželský pár

Alpy, ilustrační foto
Alpy, ilustrační foto
Foto: Pixmac

Ženeva - Ve švýcarských Alpách nedaleko lyžařského vleku střediska Les Diablerets našli zachovalá těla manželského páru, který byl pohřešován 75 let. Čtyřicetiletý Marcelin Dumoulin byl ševcem, jeho o tři roky mladší žena Francine učitelkou.

Rodiče sedmi dětí vyrazili 15. srpna 1942 do hor, aby nakrmili a podojili své krávy, které se pásly na horské louce nad městem Chandolin v kantonu Wallis.

"Strávili jsme celý život tím, že jsme po nich pátrali. Doufali jsme, že jim budeme moci dopřát pohřeb, který si zaslouží," řekla listu Le Matin nejmladší dcera zmizelého páru, 79letá Marceline Udryová-Dumoulinová.

Podle policie kantonu Wallis těla manželů Dumoulinových našel i s doklady totožnosti už minulý týden řidič rolby ve výšce 2615 metrů u střediska Les Diablerets, nad kterým se nachází ledovec Tsanfleuron. Identitu těl by měl ještě potvrdit test DNA.

"Těla ležela nedaleko od sebe. Muž i žena měli na sobě šaty z období druhé světové války," uvedl Bernhard Tschannen z lyžařského střediska. "Byli dokonale zachovalí," dodal.

"Bylo to poprvé, co šla matka s otcem do hor. Předtím byla vždy těhotná a nemohla na ledovec vylézt," uvedla dcera Dumoulinových. "Na pohřeb se neobleču do černé. Myslím, že se bílá bude hodit mnohem více. Představuje totiž naději, kterou jsem nikdy neztratila," dodala Udryová-Dumoulinová.

Témata:  Švýcarsko Alpy zajímavosti

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy