Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jižní Korea prošetří, jak se uprchlice z KLDR dostala zpět do země

Jižní Korea, ilustrační foto
Jižní Korea, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Soul - Jihokorejská policie začala vyšetřovat, jak se žena, která v roce 2014 uprchla z KLDR, ocitla zpět na Severu. Informují o tom dnes zahraniční média.

Žena známá pod jménem Lim Či-hjon se po příchodu do Jižní Koreje stala známou televizní tváří. V neděli se však objevila v propagandistickém videu Severní Koreje, což vyvolalo dohady, že byla unesena.

Žena podle policie letos odcestovala do Číny. Policie chce vyšetřit, co v nedávné době dělala, a vyslechnout její známé. Pokusí se zjistit, zda do KLDR odešla dobrovolně, anebo byla v Číně unesena. Někteří severokorejští uprchlíci přišli s hypotézou, že mladá žena mohla být unesena na hranicích mezi Čínou a KLDR, když se pokoušela ze Severu dostat své příbuzné, napsal list Korea Times.

Na videu umístěném na oficiálním severokorejském webu Uriminzokkiri se žena představuje jiným jménem. Říká, že po návratu zase žije s rodiči a svůj pobyt v Jižní Koreji přirovnává k peklu. Říká, že ji do Jižní Koreje nalákala představa, že "se dobře nají a vydělá spoustu peněz". 

Témata:  Jižní Korea Severní Korea

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy