Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Ukrajině se opět bojuje, zemřeli čtyři vojáci

Ukrajinská armáda
Ukrajinská armáda
Foto: mil.gov.ua **www.mil.gov.ua**

Kyjev - Čtyři ukrajinští vojáci dnes přišli o život, jeden se dostal do zajetí a sedm utrpělo zranění vinou zostření bojů s proruskými separatisty v oblasti Donbasu na východě Ukrajiny.

Oznámila to dnes ukrajinská armáda. Stejné ztráty utrpěla i během středy, kdy jednoho vojáka zabil nepřátelský odstřelovač a další tři se stali obětí výbuchu miny. Další tři vojáci byli zraněni.

Armádní mluvčí původně ohlásil devět zabitých vojáků během 24 hodin, později ale armáda upřesnila, že jeden z vojáků se dostal do zajetí.

Dnešní ztráty podle mluvčího Andrije Lysenka připadly na vrub nepřátelskému ostřelování obce Krasnohorivka, kde "po čtvrté ráno ruská okupační vojska spustily silnou palbu z minometů a houfnic ráže 122 milimetrů, tanků a raketometů Grad". Pokus protivníka o útok se ale "hustou palbou podařilo odrazit".

Separatisté z Doněcka naopak obvinili vládní vojska z ostřelování obcí na povstaleckých území, což si vyžádalo tři raněné z řad civilistů. "Při obraně republiky jeden (povstalecký) voják zahynul," uvedl mluvčí separatistů Eduard Basurin.

Témata:  Ukrajina Ukrajinská krize

Související

Aktuálně se děje

20. září 2024 15:11

Hvězdný týden: Ryan Reynolds září v New Yorku, Heidi Klum a Vergara na červeném koberci a mnoho dalších

Usměvavý Ryan Reynolds okouzlil New York, zatímco Heidi Klum zazářila na červeném koberci! Celebrity mají za sebou další pracovní povinnosti. 

Zdroj: Adam Skála

Další zprávy