Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Matka zavraždila své dvě dcery. Při čtení detailů musela opustit soudní síň

Zbraně, ilustrační fotografie
Zbraně, ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Heckmondike - Dnes začal soud se ženou, která ubodala své dvě dcery, méně než 24 hodin od nastěhování do ženského domu. Po zabití řekla zaměstnanci ubytovny: "Když je nemohu mít já, tak ani on."

Samira Lupidi (24), z britského města Heckmondike, je obviněna z vraždy svých dvou dcer. Obviněná vraždu Evelyn (3) a její roční sestry Jasmine přiznává, soud se zabývá jejím psychickým stavem v době vraždy. Žena u soudu plakala a projevila lítost nad svým činem, musela dokonce opustit soudní místnost, protože nezvládla poslouchat detaily vraždy.

Samira Lupidi se seznámila s otcem svých dcer prostřednictvím internetu, když byl na návštěvě v Itálii. Po narození Evelyn, která trpěla autismem, se pár v roce 2012 přestěhoval do Yorkshiru, kde se o dva roky později narodila Jasmine.

Obviněná tvrdí, že ji její přítel Carl Weaver (31) psychicky týral, dával jí jen velmi málo peněz a zakázal jí kontakt s rodinou v Itálii. Lupidi se bála, že ji chce Weaver ublížit. Několik dní před vraždou zaslechla, jak se přítel baví s jeho bratrem, který řekl, že se jí chce zbavit.

"Dětem neustále opakoval, že by jim bylo bez mámy lépe." V listopadu minulého roku nahlásila na policii, že ji napadl přítel. Na základě obvinění ukryla policie Lupidi i s dcerami do ženského domu, kde další den Lupidi dcery ubodala v postýlce. Obviněná věřila, že ji Weaver zabije hned, až ji najde.

Očitý svědek tvrdí, že Lupidi po vraždě vyběhla z pokoje a do telefonu opakovaně křičela, že dcery zabila. "Měla ruce celé od krve," uvedla očitá svědkyně, pokojská Farqanza Kauser, které vešla do pokoje a našla holčičky v postýlce s devíti ranami v hrudníku. Obžalovaná si chtěla před zatčením sáhnout na život. "Vím, co jsem provedla. Můj život už nic neznamená."

Témata:  Velká Británie vražda zbraně

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 19:49

Očkování za 50 let zachránilo přes 150 milionů životů, odhadla WHO

Za uplynulé půlstoletí se díky celosvětovému úsilí v oblasti očkování podařilo zachránit alespoň 154 milionů životů, uvedla ve středu Světová zdravotnická organizace (WHO). Experti zmínili, že největší přínos očkování je patrný u malých dětí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy