Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řecko den po zemětřesení: Situace se postupně vrací k normálu

Následek zemětřesení, ilustrační fotografie
Následek zemětřesení, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Atény - Po pátečním zemětřesení, které si na řeckém ostrově Kos vyžádalo dva lidské životy a asi 120 zraněných, se situace vrací k normálu.

Agentura DPA dnes s odvoláním na řeckou pobřežní stráž informovala, že do malého přístavu Kéfalos na západní straně ostrova přijel z pevniny první trajekt. Kvůli škodám, které otřesy napáchaly v přístavu ve městě Kos, se nyní bude používat Kéfalos.

Stovky místních lidí i turistů přespaly z pátku na dnešek v parcích, olivových hájích nebo v autech. Podle řeckých úřadů je poničeno méně budov, než by se u zemětřesení o síle 6,6 stupně očekávalo. Škody jsou na asi devíti desítkách budov.

Kvůli lehkých škodám zůstane na několik dnů uzavřeno místní archeologické muzeum. Nejvíce zasažené bylo historické centrum města Kos. Tam v pátek přišel o život jeden občan Turecka a jeden Švédska. Otřesy tu silně poničily jeden kostel, dvě mešity a několik barů.

Na Kosu pobývají také stovky českých turistů. Podle informací jednotlivých cestovních kanceláří byli všichni v pořádku.

Témata:  Řecko zemětřesení

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy