Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Palestinec kvůli vyzvám k atentátům stráví zbytek života za mřížemi

Rakouská vlajka
Rakouská vlajka
Foto: Pixabay

Vídeň - Rakouský soud dnes udělil doživotí sedmadvacetiletému muži, který vyzýval k páchání teroristických útoků v Jeruzalémě. Mladého muže policie zadržela loni v azylovém zařízení v severní části spolkové země Dolní Rakousy.

Z azylového zařízení prostřednictvím svého mobilního telefonu odsouzený podle soudu v rakouské Kremži (Krems) vyzýval na sociálních sítích k páchání teroristických útoků v Izraeli.

Palestinec, který strávil již několik let v izraelském vězení, obvinění odmítá a tvrdí, že se jeho mobilní telefon stal obětí hackerského útoku. Po vynesení rozsudku oznámil, že se proti němu hodlá odvolat.

Palestince uznala porota vinným také z členství v teroristické organizaci - radikální skupině Hamas, informovala agentura APA. Je údajně členem radikálního palestinského hnutí Hamas, které mimo jiné od roku 2007 vládne v Pásmu Gazy a za posledních deset let vedlo s Izraelem tři války. Po té poslední z roku 2014 panuje mezi Izraelem a Hamasem křehké příměří.

Témata:  Rakousko Palestina Izrael

Aktuálně se děje

1. května 2024 11:00

Austin apeluje na státy, které mají systémy Patriot, aby je daly Ukrajině

Americký ministr obrany Lloyd Austin v úterý na půdě vojenského výboru Kongresu informoval, že apeluje státy, které mají systémy protivzdušné obrany (PVO) Patriot, aby je poslaly Ukrajině. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy