Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie ve Švýcarsku dopadla útočníka, který zranili lidi motorovou pilou

Švýcarsko, ilustrační foto
Švýcarsko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Bern – Policie dnes pátrala po útočníkovi, který v pondělí ve švýcarském Schaffhausenu zranil nejméně dva lidi motorovou pilou. Úřady podle agentury DPA varovaly lidi z města, aby nechodili do tamních lesů. Muž byl nakonec zadržen v obci Thalwil nedaleko Curychu. Policie už v pondělí uvedla, že případ nesouvisí s terorismem, ale zřejmě se sporem se zdravotní pojišťovnou, kde se útok stal.

Švýcarští a němečtí policisté dnes pátrali po údajně psychicky labilním muži, do akce byly nasazeny vrtulníky i pátrací psi. Obávali se přitom, že ozbrojený muž by se mohl potulovat po lese. Tamní obyvatelé proto byly vyzváni, aby se okolním lesům vyhýbali, dokud muž nebude dopaden.

Padesátiletý Franz Wrousis podle policie v pondělí vpadl do pobočky své zdravotní pojišťovny CSS a zranil dva její pracovníky. Kromě dvou napadených byl jeden člověk lehce zraněn při policejním zásahu. Dva zákazníci pojišťovny utrpěli šok.

Útočník, který měl v minulosti dvakrát spor s policií kvůli přestupkům proti zákonu o zbraních, je považován za nebezpečného. Jedna z obětí, které v pondělí pořezal spuštěnou motorovou pilou, stále zůstává v nemocnici.

Policie varovala před výlety v okolí Schaffhausenu. Volnému pohybu v obydlené oblasti však podle ní nic nebrání, zároveň ale policisté nabádají k obezřetnosti při aktivitách v lesích. Například děti, které se měly zúčastnit příměstských táborů v lese, dnes měly alternativní program.

Policie hledala muže v příhraničních zalesněných oblastech, v nichž také před činem přebýval. Do pátrání se zapojilo i Německo, neboť se předpokládalo, že se pokusí ze Švýcarska uprchnout. 

Témata:  Švýcarsko policie Švýcarsko policie Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.