Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Peklo v ulicích Vídně: Uprchlík zabil ženu železnou tyčí

Násilí
Násilí
Foto: Pixabay

Vídeň - Rakouská policie prošetřuje hrůzný případ napadení ženy migrantem. Neúspěšný žadatel o azyl z Keni železnou tyčí brutálně napadl a zabil padesátičtyřletou ženu přímo na ulici.

Podle deníku Wiener Zeitung žena, která pracovala jako uklízečka, svým zraněním podlehla. Útok se odehrál okolo 2:30 ráno, kdy se žena spolu s kolegyní vydala do práce ve čtvrti Ottakring. Následně spatřila muže se železnou tyčí a obě podle policie raději přešly na druhou stranu ulice. Muž na ně i přesto zaútočil.

Jednačtyřicetileté kolegyni oběti se podařilo před pachatelem ukrýt a zavolat policii. "Muže krátce po události zadrželi důstojníci. Nekladl žádný odpor," uvedl policejní mluvčí Christoph Pölzl. Kolegyni, kterou policie vyslechla, museli poskytnout psychologické poradenství. Pozadí případu je zatím nejasné, výpověď podezřelého chybí. 

Policie následně zabavila i vražednou zbraň. Je to desetikilová kovová tyč s délkou přibližně jednoho metru. Místo tragédie policie uzavřela a prozkoumali jej forenzní experti.

Žádost o azyl jedenadvacetiletého Keňana úřady zamítly, v Rakousku se tudíž zdržoval neoprávněně. Muže nyní čeká výslech, motiv útoku policie zatím nezná. Pachatel svou oběť neznal a vyšetřovatelé nevylučují, že má psychické problémy. 

Muž není pro policii neznámou firmou. Od roku 2010 byl několikrát zadržen a souzen za obchodování s drogami, ale i pro násilné trestné činy. Loni měl dokonce způsobit lehké poranění železnou tyčí během krádeže. 

Témata:  uprchlíci Rakousko násilí

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 15:27

Scholz varoval Netanjahua před eskalací situace v regionu

Německý kancléř Olaf Scholz opětovně varoval v neděli v telefonickém rozhovoru izraelského premiéra Benjamina Netanjahua před eskalací situace na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy