Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ze zooparku ve Zvoli u Prahy uteklo mládě pumy

Zvěř - puma
Zvěř - puma
Foto: Pixabay

Zvole (u Prahy) - Ze zooparku ve Zvoli u Prahy uteklo v noci na dnešek sedmiměsíční mládě pumy.

Podle ředitele zooparku Tomáše Machače poškodil neznámý pachatel v noci na dnešek klec, ve které puma byla.

Zoopark Zvole představuje lidem život exotických zvířat, zdůrazňuje rozdíly života v přírodě a v zajetí. Lidé se v zooparku také dozvědí o možnostech ochrany těchto zvířat.

"Pumu zahlédla naše sousedka při procházce se psem. Puma utekla, protože se bojí. Teď je zalezlá někde v mlází a hledáme ji," řekl ČTK Machač.

Puma je druhá největší kočkovitá šelma Ameriky (po jaguárovi) a největší zástupce malých koček. Může vážit i více než 100 kg a dosahovat celkové délky až 275 cm. Vyznačuje se béžovou barvou srsti, mohutnými končetinami a relativně malou hlavou. Živí se především kopytníky, zvláště různými druhy jelenů. Napadá ale i menší zvířata a lidmi chovaný dobytek. 

Témata:  puma zvířata Praha

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.