Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

FBI zřejmě povede Christopher Wray, Senát nominaci schválil

FBI
FBI
Foto: FBI **www.fbi.gov**

Washington - Americký Senát schválil nominaci Christophera Wraye (50) na šéfa Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI). Nahradí Jamese Comeyho, kterého prezident Donald Trump nečekaně odvolal.

Stalo se tak během vyšetřování prezidentových spolupracovníků kvůli možné tajné spolupráci s Rusy na Trumpově loňské předvolební kampani.

Za vlády prezidenta George Bushe mladšího spolu Wray a Comey pracovali na ministerstvu spravedlnosti. Wray se zná i s bývalým šéfem FBI Robertem Muellerem, který byl jmenován zvláštním vyšetřovatelem skandálu kolem ruského vměšování do amerických prezidentských voleb. Trump toto vyšetřování označuje za "hon na čarodějnice".

Wray v červenci v Senátu prohlásil, že by odmítl závazek loajality prezidentu Trumpovi a že v případě, že by ho šéf Bílého domu pověřil něčím nezákonným, na funkci by rezignoval.

Témata:  FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation) Donald Trump USA

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy