Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladík vyděsil cestující: Po přistání v San Francisku vystoupil nouzovým východem

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

San Francisco - Pasažéry vyděsil 17letý Američan, když po přistání letadla v San Francisku otevřel nouzový východ, vlezl na křídlo a seskočil na letištní plochu. Na ostatní lety incident neměl vliv.

Adolescent cestoval sám a z letadla spěšně vystoupil jen pár minut po příletu stroje společnosti Copa Airlines ze Střední Ameriky, informoval mluvčí sanfranciského letiště Doug Yakel.

Chlapce zadrželi stavební dělníci pracující na letišti a poté ho předali policii, která ho zatkla. Mladík podle Yakela nebyl zraněn. Podle svědků ale působil rozrušeně a zneklidněně po celou dobu sedmihodinového letu z Panamy a než si cestující stačili všimnout, že nouzové dveře jsou odstraněné, už běžel po přistávací ploše.

"Bylo to, jako kdyby vyletěl, stalo se to velmi rychle," řekla televizní stanici KNTV Sophia Gibsonová z kalifornského San Jose.

Nouzové východy nad křídly mohou sami pasažéři otevřít jen v případě nouze, aby tak umožnili evakuaci. Pokud někdo dveře otevře, aniž k tomu dostal pokyn od posádky, porušuje federální zákony.

Témata:  letectví a letadla San Francisco zajímavosti

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy