Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Moskva si stěžuje: Prohlášení Bílého domu jsou protichůdná

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Moskva - Americký prezident Donald Trump podepíše zákon, který zavádí nové sankce vůči Rusku. Kreml na to dnes reagoval slovy, že vyjádření Bílého domu jsou protichůdná.

Šéf americké diplomacie Rex Tillerson už dříve uvedl, že si stejně jako prezident Trump nemyslí, že nové sankce pomohou úsilí Spojených států zlepšit vztahy s Ruskem. Bílý dům ale minulý týden oznámil, že prezident zákon podepíše.

Zákon, který zahrnuje i nové sankce vůči Íránu a Severní Koreji, už dřív schválil Kongres. Rusko na připravované sankce reagovalo rozhodnutím o vyhoštění části amerických diplomatů a technického personálu.

Témata:  Rusko protiruské sankce Donald Trump Bílý dům USA

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 15:21

Maďarsko představilo své priority pro předsednictví v Radě EU

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Mark Rutte

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.