Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ústřice v automatech: Prodejci chtějí poskytnou zákazníkům pochoutku 24 hodin denně

Trh s mořskými plody
Trh s mořskými plody
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

La Rochelle – Francouzský ostrov Île de Ré v Biskajském zálivu chce zvýšit prodej ústřic. Ve snaze zvýšit prodej ústřic je tamní prodejci začínají nabízet i v prodejních automatech, aby si je zájemce mohl koupit i mimo otevírací dobu.

V automatech se dají koupit různé druhy ústřic 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. Zájemce si v proskleném chladicím přístroji vybere požadovaný druh ústřic a velikost balení a po následné úhradě ceny platební kartou otevře dvířka.

Zavedení této novinky si vyžádalo značnou investici. „Dnes už je jasné, že ty propočty byly správné, funguje to," uvedl místní farmář Tony Berthelot. Zaměřuje se na mladší generaci, která je zvyklá nakupovat na internetu.

Prodej ústřic v automatech je ale sázkou nejenom na pozitivní přístup spotřebitelů. Živí měkkýši, kteří nejsou dostatečně ochlazeni nebo jsou příliš dlouho mimo mořskou vodu, mohou konzumentům přivodit otravu.

Ústřice jsou tak další z řady potravin, které se přestěhovaly ze stánků u silnic do prodejních automatů, poznamenala agentura Reuters.

Témata:  Francie ryby

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 17:27

Zeman se omluvil Šarapatkovi za dehonestující výrok

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy