Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Dubaji hořel jeden z největších obytných mrakodrapů světa, trosky padali na ulici

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Dubaj - V největším městě Spojených arabských emirátů Dubaji hoří slavný mrakodrap The Torch (Pochodeň), který patří k největším obytným budovám na světě. Podle fotek na sociálních sítích, která zveřejnil například britský deník The Independent, zachvátil požár patra v horní třetině asi osmdesátipatrového mrakodrapu.

Podle mluvčího dubajské policie vypukl požár v devátém patře a šířil se nahoru. Podle několika obyvatel domu to bylo naopak. "Začalo to v 67. patře, takhle nám to řekli," uvedl jeden z nájemníků. Také podle dalšího nájemníka, jehož citovala agentura Reuters, oheň vypukl v nejvyšších patrech a šířil se dolů s padajícími žhavými troskami.

"Spali jsme a probudil nás alarm, lidé křičeli. Běželi jsme dolů po schodech, trvalo nám to z 50. patra asi deset minut," popsal události nájemník George. Další ze svědků pro CNN odhadl, že plameny zachvátily asi 40 bytů. Na zemi požár zničil nejméně dvě auta, když na ně dopadly hořící části budovy.

Torch tower fire contained top but breaks out of contro,l on middle floors #dubaimarina @BBCBreaking @nzherald @NewshubNZ @Breakfaston1 pic.twitter.com/KalkWomsSC

— Simon R R Bach (@BachSimon) 3. srpna 2017

Asi po dvou hodinách se podle sdělení civilní obrany podařilo požár dostat pod kontrolu. Příčina požáru není známa. Podle svědků také v okolních budovách vypadl proud.

Rozsáhlý požár poškodil dubajský mrakodrap The Torch rovněž v únoru 2015, kdy zničil přes sto bytů. V celé budově je asi 680 bytů. Ani tehdy se nikomu nic nestalo, neboť se podařilo obyvatele včas evakuovat.

Témata:  Dubaj Spojené arabské emiráty požáry

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy