Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Medvěd v zooparku ve Švédsku napadl a zabil mladého ošetřovatele

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Stockholm - Devatenáctiletého ošetřovatele v zooparku Orsa v centrálním Švédsku dnes napadl a zabil medvěd hnědý. Krvavá scéna se odehrála během předvádění zvířat návštěvníkům, informovala agentura DPA.

Policie ve městě Dalarna odpoledne uvedla, že mladý pečovatel podlehl zraněním po převozu do nemocnice.

Pečovatel vstoupil společně s jednou rodinou do uzavřené obory, do níž medvědi normálně nemají přístup. Najednou ale na mladého muže zaútočil medvěd. Rodina se dokázala včas dostat do bezpečí.

Vyšetřovatelé se teď snaží zjistit, jak se medvěd mohl dostat do uzavřeného prostoru. Podle policie je nepochybné, že se podhrabal pod ohradou. Zhruba dvacetiměsíční zvíře bylo po tragédii zabito a zoopark zůstal po zbytek dne uzavřený.

Zoopark, který je zaměřen na dravá zvířata, má plochu 320.000 metrů čtverečních. Kromě medvědů v něm žijí tygři, leopardi, rysi a vlci.

Témata:  medvědi Švédsko zoo

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy