Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prokuratura žádá 12 let vězení pro dědice skupiny Samsung, měl se dopustit korupce

Samsung
Samsung
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Soul - Jihokorejská prokuratura dnes navrhla dvanáctiletý trest vězení pro miliardáře a dědice skupiny Samsung I Če-jonga za zpronevěru a korupci.

Návrhem prokuratury dnes skončilo čtyřměsíční soudní jednání o obvinění vznesených proti devětačtyřicetiletému I Če-jongovi.

Mezi body obžaloby je poskytnutí 43 miliard wonů (přes 900 milionů Kč) jako úplatek kruhům kolem bývalé prezidentky Pak Kun-hje ve snaze získat vládní pomoc pro fúzi, která měla Iovi zajistit kontrolu nad širší částí skupiny Samsung. Ve skandálu je v odděleném procesu souzena i Pak Kun-hje.

I Če-jong je vnukem zakladatele firmy Samsung a v čele průmyslového konsorcia de facto stanul v roce 2014, když jeho otce postihl infarkt. U soudu vznesená obvinění odmítl a řekl, že byl k předání peněz donucen. Soud posuzoval vinu také dalších čtyř manažerů Samsungu.

Témata:  Samsung Jižní Korea

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy