Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čtyři zranění z havarovaného autobusu dnes zamíří z Itálie domů

Autobus, ilustrační foto
Autobus, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Čtyři zranění z českého autobusu, který v pátek večer havaroval v Itálii, budou dnes propuštěni z nemocnice. ČTK to s odkazem na asistenční službu pojišťovny Uniqa řekl majitel CK Mayer & Crocus Petr Majer.

Pojišťovna pro zraněné vypraví sanitní vozy. Náhradní autobus s prvními 23 klienty v neděli v noci dorazil do Česka. V italských nemocnicích zůstává osm zraněných.

Při nehodě autobusu s asi 40 turisty utrpěly zranění dvě desítky osob, řidič zemřel. Příčinu nehody, která se stala v malé obci Ronzone mezi Bolzanem a Trentem, budou vyšetřovatelé znát podle české konzulky Jany Karfíkové zhruba za týden.

Autobus s řidičem byl podle Majera najatý od dopravní agentury. Cestovní kancelář ho využívala pravidelně bez jakýchkoli špatných zkušeností. Zástupci CK se dnes setkají se zraněnými a s českou konzulkou.

Témata:  nehody autobusů Itálie Autobusy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy