Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řidič, který najel do vojáků u Paříže, nemůže vypovídat. Stále se zotavuje v nemocnici

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Paříž – Muž, který ve středu najel autem do skupiny francouzských vojáků a kterého po několika hodinách dopadla policie, je stále v nemocnici a nemůže vypovídat.

Podezřelý řidič, kterého francouzská policie zadržela a těžce zranila ve středu poté, co najel do skupiny vojáků, je stále v nemocnici a jeho stav mu neumožňuje, aby se podrobil výslechu. Vyšetřovatelé mezitím pátrají po případných dalších komplicích zadrženého. Informovaly o tom dnes zpravodajské weby Franceinfo a BFMTV s odvoláním na soudní zdroje.

Podle médií je zadrženým šestatřicetiletý Alžířan. Policie ho zadržela na dálnici A16, kudy se snažil uniknout na sever směrem k Belgii poté, co zranil šest francouzských vojáků, z toho tři těžce na západopařížském předměstí Levallois-Perret. Při policejním zásahu jej zranila střelba. Hospitalizován je v severofrancouzském Lille.

Protiteroristický odbor pařížské prokuratury vyšetřuje případ jako „pokus o vraždu úředních osob v rámci teroristické aktivity a ve spolupráci s dalšími pachateli teroristické trestné činnosti".

Prezident Emmanuel Macron ve středu večer na twitteru „blahopřál policii, která zatkla pachatele útoku". Vyšetřovatelé ho ale oficiálně stále evidují pouze jako podezřelého, protože zatím stoprocentně nepotvrdila, že útočník z Levallois-Perret je tou samou osobou, která byla zadržena na dálnici.

Zranění vojáci jsou také v péči lékařů vojenských nemocnic, většinou utrpěli zlomeniny.

Témata:  Paříž Francie Armáda Francie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy