Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Němci žijí ve strachu z teroristických útoků

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín - Podle velké části Němců neberou politici hrozbu radikálního islámu dostatečně vážně. Jak ukázal nový průzkum, tři čtvrtiny Němců jsou přesvědčeny, že jejich zemi zasáhne teroristický útok.

V průzkumu společnosti Infratest dimap, jehož závěry dnes zveřejnila rozhlasová stanice WDR, 72 procent dotázaných uvedlo, že se obávají teroristického útoku islamistů. Je to vůbec nejvyšší zaznamenaná hodnota, před měsícem mělo podobné obavy 67 procent Němců.

Podle 52 procent lidí kvůli migrantům příliš vzroste vliv islámu v Německu. Podle 44 procent se výrazně změní způsob života, na jaký byli Němci zvyklí.

Podle průzkumu tři z pěti Němců nesouhlasí s tvrzením, že islám patří k Německu. Nejvíc se proti islámu vymezují starší lidé, ve skupině od 65 let by islám za součást německé společnosti označila jen čtvrtina dotázaných.

Zastánci toho, že je islám součástí Německa, převažují pouze mezi voliči Zelených. U ostatních stran mají převahu odpůrci tohoto výroku, nejsilněji se proti němu vymezují voliči pravicově populistické Alternativy pro Německo (AfD).

Témata:  Německo Islám průzkumy

Aktuálně se děje

10:12

Mladík ve škole na Tachovsku vyhrožoval spolužačce. Skončil v cele

Policie v úterý zasahovala na jedné ze škol na Tachovsku kvůli výhrůžkám, jejichž původcem byl jeden ze studentů. Mladík podle dosavadních zjištění vyhrožoval spolužačce tím, že zabije její blízké.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy