Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po zákroku policie v Keni zemřela půlroční holčička

Keňská policie
Keňská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Nairobi – Dnes v Keni zemřela půlroční dívenka. Podlehla následkům zranění způsobených policií. Dítě bylo se svými rodiči, když na ně policie použila slzný plyn a bila je obušky. Policie uvedla, že incident, který se stal ve městě Kisumu, vyšetřuje.

S odkazem na ošetřujícího lékaře a rodiče o tom informovala agentura Reuters. Nepokoje v zemi propukly minulý týden poté, co byly vyhlášeny výsledky prezidentských voleb.

Šestiměsíční Samantha Pendoová podle rodičů spala v náručí své matky, když do jejich domu minulý týden vtrhla policie a začala dítě a rodiče bít s tím, že hledá protivládní demonstranty.

Mandát ve volbách obhájil prezident Uhuru Kenyatta. Opozice však výsledek označuje za zmanipulovaný a vyzvala své stoupence k protestům. Při střetech mezi demonstranty a bezpečnostními složkami přišlo o život více než 20 lidí. Situace se však koncem minulého týdne zklidnila.

Témata:  Keňa Uhuru Kenyatta EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.