Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Srbský prezident chce udělit občanství mladému talentovanému migrantovi

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Bělehrad - Srbský prezident Aleksandar Vučić nabídl desetiletému migrantovi z Afghánistánu a jeho rodině občanství. Chlapec si kvůli svým kresbám vysloužil přezdívku "Malý Picasso".

Rodina posledních osm měsíců v srbském uprchlickém táboře čekala, zda ji přijme Švýcarsko, informovala dnes agentura AP.

Vučić se s pětičlennou rodinou setkal ve své kanceláři, kde otci nabídl práci a celé rodině srbské občanství. Nabídku rodinu dostala kvůli chlapcovu uměleckému talentu.

Kresby a fotografie desetiletého Farháda Núrího byly minulý týden vystaveny. Peníze ze vstupenek mají pomoci srbskému chlapci, který se léčí po operaci nádoru na mozku.

Núrího rodina odešla z Afghánistánu před dvěma lety. Po jejich příchodu do Srbska začal Núrí chodit na hodiny kreslení, které zorganizovala humanitární organizace. Díky svému talentu se brzy stal místní celebritou.

Témata:  Srbsko uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy