Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočník držel v budově nizozemského rádia rukojmí

Nizozemí
Nizozemí
Foto: Pixabay

Hilversum - Zatím neznámý ozbrojenec dnes proniknul do budovy rozhlasové stanice 3FM ve nizozemském městě Hilversum. Policie budovu obklíčila a po hodině a půl muže zadržela. Ozbrojenec vzal několik zaměstnanců rádia jako rukojmí.

Podle dostupných informací byl útočník ozbrojen nožem a vzal jednoho či více rukojmí. Není jasné, o co muži šlo ani jaké měl požadavky.

Policie po nahlášení události přijela na místo a budovu obklíčila. Po zhruba hodině a půl muže zadržela, rukojmí skončili v péči záchranářů. Jestli jsou zranění není jisté.

Hudební stanice 3FM, která je součástí veřejnoprávního nizozemského rozhlasu NOP, podle agentury Reuters své vysílání zatím nepřerušila.

Incident se odehrál krátce poté, co stanici ve středu zřejmě kvůli lepší nabídce opustil jeden z nejpopulárnějších moderátorů DJ Giel Beelen, který se z vysílání 3FM posluchačům hlásil 19 let, informovala agentura Reuters. Zda s tím dnešní události nějak souvisí, není jasné.

Témata:  Nizozemí útok únos / rukojmí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy