reklama

Kate McCann, matka ztracené Maddie, pořádá rodinné oslavy, jakoby dcerka byla pořád součástí jejich života. Nešťastná matka dnes oslaví narozeniny své dcery, zapálí svíčky na oblíbeném dortu Maddie a zanechá zabalené dárky v růžovém pokoji, který zůstal od jejího zmizení nezměněn.

Oslava narozenin zmizelého děvčátka je každoročně nejtěžším dnem v roce pro její rodiče. Dnes však slaví třinácté narozeniny, stává se z ní tedy teenager, čemuž její matka věnovala pozornost při vybírání dárků. Její matka uvedla pro deník The Sun:" Je velmi těžké si to představit. Je z ní teeneager."

Kate McCann se zároveň bojí, že dceru již nebudou lidé moci poznat. Její tělo se bude měnit, vyvíjet. Odborníci na zmizelé děti proto radí rodičům, ať vytvořit pravděpodobnou podobu již starší Maddie, jak by mohla vypadat v současnosti.

Dnešní oslava narozenin následuje pouze devět dní od devátého výročí zmizení malé Madeleine. "I po devíti letech čekání, a opravdu zoufale nechceme čekat další rok, máme obrovskou podporu v pátrání po naší dceři. Moc to pro nás znamená," uvedl Gerry (47), otec Maddie.

Tehdy tříletá Maddie McCannová zmizela v roce 2007 během dovolené v portugalském letovisku. Její rodiče nechali Maddie v apartmánu společně s mladšími dvojčaty a odešli s přáteli na večeři. Když se po 45 minutách vrátili, Maddie v pokoji nebyla.