Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Většina Francouzů je z Macrona zklamaná

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
Foto: European Union

Paříž - Tři měsíce poté, co francouzský prezident Emmanuel Macron nastoupil do své funkce, vyjádřila více než polovina Francouzů zklamání z jeho působení v úřadu. Vyplývá to z průzkumu institutu Ifop.

Zklamání z Macronova působení vyjádřilo 57 procent Francouzů, což je o čtrnáct procent více než v posledním průzkumu Ifop v červenci.

Pokles obliby institut Ifop zaznamenal také u francouzského premiéra Édouarda Philippea- spokojeno s ním je 47 procent Francouzů, což je o devět procent méně než před měsícem.

Spokojeno s Macronem bylo podle nejnovějšího průzkumu 40 procent Francouzů, což je nicméně o 14 procent méně než v červencovém průzkumu.

Pokles Macronovy obliby podle Reuters souvisí mimo jiné s připravovaným zákonem o reformě trhu práce a se škrty v příspěvcích na bydlení.

Kumulativní pokles Macronovy obliby od května je navíc podle Ifop větší, než pokles popularity Macronova předchůdce Francoise Hollandea během jeho prvních tří měsíců ve funkci.

Témata:  Francie průzkumy Emmanuel Macron

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy