reklama

Podle něj dnes v barcelonské nemocnici zemřela jedenapadesátiletá Němka, která byla od útoku v Barceloně ze 17. srpna v kritickém stavu.

V nemocnicích zůstává 24 z více než stovky osob zraněných minulý týden v v katalánské metropoli a ve městě Cambrils. Čtyři lidé jsou v kritickém stavu. Ze 16 obětí útoků bylo šest Španělů, tři Italové, dva Portugalci, Belgičanka, Američan, Kanaďan, Němka a dítě, které mělo občanství Austrálie a Británie. Jedna z obětí měla kromě španělského i argentinské občanství.

Teroristické útoky zahájil podle španělských vyšetřovatelů Maročan Júnis abú Jakúb, který 17. srpna kolem páté hodiny odpoledne najel s autem do lidí na rušné barcelonské třídě La Rambla. Třináct osob zabil a na 130 dalších zranil. Na útěku zavraždil ještě jednoho muže, s jehož vozem ujel policejní hlídce. Útočníka policie zastřelila v pondělí nedaleko Barcelony.

Několik hodin po barcelonském útoku najelo pět dalších teroristů s autem do lidí ve městě Cambrils asi sto kilometrů od Barcelony. Tyto útočníky policie zastřelila na místě krátce poté, co s vozem několik lidí zranili, z toho jednu ženu smrtelně.