Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Meteorologové v Houstonu a okolí vyhlásili nebezpečí nových záplav

Povodně, ilustrační foto
Povodně, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Houston - Hurikán Harvey sice zeslábl v tropickou bouři, ale doprovází ho vydatný déšť, který neustává. V noci na dnešek bylo proto pro město Houston a jeho okolí vyhlášeno upozornění na hrozbu dalších záplav.

Varování, které vydala Národní meteorologická služba (NWS), platí pro Houston a oblast od města La Marque, zhruba 70 kilometrů jižně od Houstonu, až po The Woodlands, jež se rozprostírá do vzdálenosti asi 40 kilometrů severně od metropole Texasu. V ohrožené oblasti žije přes pět milionů lidí.

V noci na dnešek úřady z okresu Montgomery severně od Houstonu požádaly občany, aby se evakuovali.

Armáda již začala vypouštět vodu z houstonských vodních nádrží Addicks a Barker ve snaze zabránit zaplavení centra Houstonu. Hladina vody valící se ulicemi města totiž prudce stoupá. Občané žijící v blízkosti nádrží byli upozorněni, že přechodně může stoupnout hladina vody v jejich lokalitách a dostat se do domů.

Témata:  hurikán Harvey Texas v USA počasí povodně v USA USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy