Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dva Němci údajně plánovali vraždy levicových činitelů, připravili si seznam

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Karlsruhe - Německá prokuratura vyšetřuje dvě osoby pro podezření z plánování vražd představitelů levice. Připravený již měly seznam obětí. V souvislosti s tímto případem provedla dnes policie razie.

Policie prohledala ve spolkové zemi Meklenbursko-Přední Pomořansko pracoviště a bydliště obou podezřelých. Konkrétně šlo o místa v Rostocku a Schwerinu a v jejich okolí.

Podle vyšetřovatelů se dotyční v důsledku politiky spojené s migranty a uprchlíky, která je podle nich chybná, obávali nárůstu útoků až po zhroucení státu. Pro tento případ se už zásobili nejen potravinami, ale i municí do svých legálně držených zbraní. Případné chaotické situace pak chtěli využít k zabíjení levicových činitelů.

Mluvčí zemského ministerstva vnitra ve Schwerinu upřesnila, že případ je v počátečním stadiu podezření, a protože nejde o podezření z bezprostředně hrozícího činu, nebyl zatím nikdo zatčen. Upřesnila také, že jedním z vyšetřovaných je policista. Ministerstvo později dodalo, že domovní prohlídky byly dnes provedeny také u jiných osob, které nejsou vedené jako podezřelí. Je mezi nimi další meklenburský policista.

Podle médií se oba zadržení hlásí k radikální pravici a udržovali čilé kontakty se stejně smýšlejícími přes internet. Jsou vyšetřováni na svobodě.

Témata:  Německo extremismus policie Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy