Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Polsko je na nohou kvůli útoku v Itálii: Byl to gang nelegálů z Afriky, zaslouží trest smrti

Polská ambasáda
Polská ambasáda
Foto: Pixabay

Varšava – Polská média se dál zabývají brutálním útokem na mladý polský pár, který byl napaden na pláži v italském městě Rimini. Čtyři muži, kteří znásilnili šestadvacetiletou Polku a zbili jejího stejně starého přítele, prý byli zřejmě nelegální migranti z Afriky.

Poláci zřejmě nejsou jedinou obětí této skupiny agresivních mužů. List Gazeta Wyborcza uvádí, že stejný gang podle všeho napadl a chvíli před útokem nebo krátce po něm znásilnil také další oběť – transsexuála z Peru.

Noviny uvádějí, že pachateli, kteří jsou stále na svobodě, „pravděpodobně byli čtyři nelegální přistěhovalci ze severní Afriky ve věku do 30 let" a že italské úřady mají jejich otisky prstů a záběry z bezpečnostních kamer na pláži.

Napadený Polák také poskytl jejich popis: „Přišli jsme k nám čtyři muži, kteří mluvili lámanou angličtinou. Když jsem si uvědomil, co se děje, bylo už pozdě. Udeřili mě lahví do hlavy a pak mě bili, dokud jsem neztratil vědomí. Chtěl jsem něco udělat pro moji přítelkyni.“ Tu nakonec násilníci zbili, několikrát znásilnili a hodili do vody.

Napadeného muže zřejmě čeká operace, protože při útoku utrpěl vážné zranění obličeje. „Chci, aby byla tato noční můra za mnou. I když bude těžké zapomenout na to, co se nám stalo,“ přiznává.

Polský ministr spravedlnosti a generální prokurátor Zbigniew Ziobro poslal do Itálie polské vyšetřovatele, aby pomohli tamní polici vyšetřit incident, který on sám označil za „hrozný zločin". Podle polského zákona mohou být cizinci, kteří útočí na polské občany v zahraničí, potrestáni v Polsku. Za znásilnění by jim tam hrozilo nejméně pět let.

Náměstek ministra spravedlnosti Patrik Jaki na twitteru požadoval mnohem přísnější trest. „Ti bastardi z Rimini by si zasloužili trest smrti, ačkoliv v tomto konkrétním případě bych také obnovil mučení,“ napsal.

Policie už získala důkazy, které by ji mohly přivést na stopu pachatelů. Předpokládá například, že útočníci pravděpodobně pochází z oblasti severní Afriky, konkrétně Maghrebu. Podle zdrojů agentury ANSA vedou stopy do prostředí pašeráků ilegálních migrantů. Agentura však upozorňuje, že jsou to nepotvrzené informace. 

„Rimini je šokováno tímto náhlým, mimořádným, zběsilým a krutým násilím," poznamenal starosta města Andrea Gnassi, který označil útok za projev „zla a absenci jakékoliv lítosti nebo lidskosti".

Témata:  Polsko Itálie znásilnění

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.