Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Harvey ztrácí na síle, houstonská letiště ještě dnes obnoví provoz

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Houston - Houstonská letiště v pořádku přečkala řádění bouře Harvey, provoz proto obnoví ještě dnes. Podle agentury Reuters to oznámil starosta města Sylvester Turner. Harvey, který dnes v oblasti jihozápadní Louisiany jako bouře opět vstoupil nad pevninu, postupně slábne a do čtvrtečního rána ztratí intenzitu bouře. 

Harvey zasáhl Texas nejdříve jako hurikán a následně zeslábl na bouři, v postižených oblastech navíc vyvolal rozsáhlé záplavy. Americké Národní středisko pro hurikány (NHC) informovalo, že živel slábne, přívalové deště a s tím související záplavy na jihovýchodě Texasu a jihozápadě Louisiany ale budou nadále pokračovat.

Harvey se ve 20:00 SELČ nacházel asi 55 kilometrů severozápadně od louisianského Lake Charles. Bouře postupuje na severovýchod rychlostí 13 kilometrů v hodině a doprovází ji vítr o síle 65 kilometrů v hodině. Do čtvrtečního rána ještě na území Louisiany, než překročí hranice Arkansasu a Mississippi, ztratí sílu bouře.

Kvůli Harveymu bylo v celých Spojených státech zrušeno několik tisíc letů, další tisíce pak nabraly zpoždění. Portál Nola.com uvedl, že zrušeno bylo přes 8400 letů obsluhujících Houston.

Město má dvě velká mezinárodní letiště, a to starší Hobbyho a novější George Bushe, které je pojmenované po někdejším prezidentu Bushovi starším. Podle Turnera začne omezený provoz na letištích v 16:00 místního času (23:00 SELČ).

Témata:  Texas v USA povodně v USA letectví a letadla hurikán Harvey

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy