Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uprchlík se radši zabil, než aby byl deportován zpět

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Amsterdam – Otec od rodiny, který se v Holandsku ucházel o azyl, si raději vzal život, než aby čelil vyhoštění zpět do Burundi. V zemi po něm zůstaly dvě děti. Informoval o tom nizozemský zpravodajský server Dutch News.

Server uvádí, že rodina žila v Nizozemí již pátým rokem. Dostal se sem ale pouze otec a jeho dvě děti, které jsou nyní ve věku 12 a 14 let. Jejich matka podle serveru zemřela během občanské války v Burundi.

Obě děti byly umístěny do pěstounské péče, podle serveru ale není jasné, zda jim bude umožněn pobyt, nebo zda budou deportovány zpět do Burundi. Server podotýká, že je možné, že muž se zabil právě kvůli tomu, aby jeho děti mohly v zemi zůstat.

Sám muž podle informací serveru trpěl kvůli vyčkávání ohledně své žádosti o azyl depresemi. Měl také uvést, že pokud by měl výt deportován zpět, jeho život by byl v troskách.

Témata:  Nizozemí uprchlíci sebevražda

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy