Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu soudí Afghánce, který znásilnil a zabil studentku. Bude souzen jako mladistvý?

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Freiburg - V německém městě Freiburg dnes začal proces s migrantem, který loni na podzim znásilnil a následně zavraždil 19letou studentku. Přednostně se rozhodne, zda má být údajný Afghánec Husajn K. souzen jako mladistvý či nikoli.

Mladý muž totiž po zadržení loni v prosinci tvrdil, že mu bylo v době činu 17 let, ale následné znalecké posudky dospěly k názoru, že mu bylo nejméně 21.

V případě usvědčení by mu jako dospělému hrozilo až doživotní vězení. Pokud by byl souzen jako mladistvý, mohl by dostat maximálně patnáctiletý trest.

Muž loni v říjnu přepadl mladou ženu, která se v noci na kole sama vracela ze studentského večírku, a znásilnil ji. Dívku v bezvědomí pak zjevně hodil do místní řeky Dreisam, kde ji následujícího rána našla utonulou běžkyně.

Případ v Německu vyvolal značné pobouření a na odměnu za informace vedoucí k dopadení pachatele se mezi lidmi vybral v přepočtu zhruba milion korun.

Husajn K. přišel podle údajů německých úřadů do Německa bez dokladů v listopadu 2015. Úřady tehdy ale nevěděly, že ho řecký soud poslal na deset let do vězení za těžké ublížení na zdraví, když na ostrově Korfu hodil 20letou ženu z útesu.

Témata:  uprchlíci Německo znásilnění soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:41

Polák předával informace do Ruska, mohly vést k atentátu na Zelenského

V Polsku došlo ve středu k zadržení občana podezřelého z toho, že ruské tajné službě poskytoval citlivé informace, které by potenciálně mohly vést k atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. O případu informovala polská televize TVN24.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy