Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Migranti se mačkali v malé dutině náklaďáku na cestě dlouhé 1000 kilometrů

Nákladní vůz
Nákladní vůz
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Berlín - Osm migrantů přežilo jízdu dlouhou 1000 kilometrů natěsnáno v dutině nákladního vozu vysoké jen 30 centimetrů. Přišli na ně až policisté v bavorském Waidhausu. Řidič dodávky z Rumunska byl zatčen, stejně jako jeho komplic z doprovodného vozu.

Uprchlíci se tísnili v prostoru širokém 1,20 metru, dlouhém 3,30 metru a vysokém 30 centimetrů. Šlo o sedm mužů a jednu žena. Migranti ve věku od 18 do 37 let podle policie pocházejí z Iráku a Turecka. 

"Už jsme toho opravdu viděli hodně, ale lidé napěchovaní v takové díře, to je neuvěřitelné," citovala DPA mluvčího policie. "To je skutečně šílenství, co pašeráci s těmi lidmi dělají," dodal.

Migranti měli po svém odhalení problémy dostat se z dutiny ven. Byli naprosto ztuhlí, nemohli se pořádně ani napít a jen stěží se dokázali pohybovat. 

Témata:  uprchlíci Německo nákladní doprava

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy