Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruské ponorky zasáhly střelami objekty IS v Sýrii

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Damašek - Dvě ruské ponorky ve Středozemním moři dnes odpálily sedm střel s plochou dráhou letu. Terčem byly podle ruského ministerstva obrany "důležité objekty" Islámského státu ve východní Sýrii.

Informovala o tom agentura TASS s odvoláním na sdělení ruského ministerstva obrany, podle něhož projektily všechny cíle zasáhly.

Šlo o velitelská stanoviště, komunikační body a muniční a zbrojní sklady v oblastech ovládaných islamisty jihovýchodně od města Dajr az-Zaur.

Útok provedly ponorky Velikij Novgorod a Kolpino, které se nacházejí ve východní části Středozemního moře. Střely s plochou dráhou letu Kalibr zasáhly cíle vzdálené 500 až 670 kilometrů.

Témata:  Islámský stát Ruská armáda Sýrie ponorky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy