Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministr financí USA je podezřelý z pokusu o zneužití vládní letky, Trump se ho zastal

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: The White House

Washington - Americký ministr financí Steven Mnuchin chtěl v srpnu vládním letadlem odletět na svatební cestu do Evropy. Svůj plán si sice nakonec rozmyslel, přesto se o něj zajímá generální inspekce resortu financí.

Svůj zájem využít vládní letadlo odůvodnil Mnuchin potřebou mít k dispozici zajištěný kanál pro důvěrnou komunikaci. Jako člen Národní bezpečnostní rady (NSC) chtěl mít zaručený kontakt s Washingtonem. Ministr nakonec svou žádost stáhl a ministerstvo vydalo prohlášení, že k zajištění bezpečné komunikace našlo jiné cesty.

Mnuchin se oženil v červnu s Louise Lintonovou a ceremoniálu byli přítomni prezident Donald Trump i viceprezident Mike Pence.

V srpnu ministr strávil dovolenou ve Skotsku, Francii a Itálii. Ministerská inspekce navíc podle agentury AP prošetřuje ze stejných důvodů i jeho srpnovou cestu s manželkou do Kentucky.

Trump ale Mnuchina hájí. Novinářům řekl, že k němu má absolutní důvěru. "Je to upřímný a velmi čestný člověk," prohlásil prezident.

Témata:  Steven Mnuchin Donald Trump USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy