Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie v Nšmecku objevila nákladní auto, ve kterém se skrývalo 51 lidí

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Frankurt nad Odrou - Ve spolkové zemi Braniborsko policie narazila na nákladní vůz, v němž se ukrývaly desítky osob. Zatím není jasné, zda šlo o uprchlíky.

Německá policie vůz zadržela na dálnici A12 u městečka Müllrose nedaleko polské hranice. Ukrývalo se v něm 51 lidí, z toho 17 dětí.

Policisté řidiče (46) předběžně zadrželi. Lidi, jež převážel, našli útočiště ve stanu na pozemku policie.

Uprchlíci jsou jedním z témat nadcházejících parlamentních voleb v Německu. "Chci mít společnost, kde mluvíme o všem," uvedla v pátek kancléřka Angela Merkelová na otázku týkající se kriminality migrantů.

V jejím pozadí stála statistika bavorského ministerstva vnitra, podle níž v letošním prvním pololetí stoupl počet oznámených znásilnění oproti stejnému období loňského roku o téměř 50 procent. Počet případů, v nichž jsou podezřelými žadatelé o azyl, uprchlíci před válkou nebo cizinci, kteří mohou dočasně v Německu zůstat, se zvýšil dokonce o 91 procent ze 66 na 126 případů.

Merkelová v televizní debatě s občany čelila kritickým dotazům i z druhé strany, týkajících se rasismu vůči přistěhovalcům nebo toho, proč jsou lidé deportování do Afghánistánu. Kancléřce se ale dostalo i pozitivních vyjádření citů. Jeden ze syrských běženců, který je v Německu už dva roky, jí řekl, že ji miluje.

Témata:  Německo uprchlíci Angela Merkelová

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 12:34

USA o útoku na Izrael údajně věděly několik dní dopředu

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena v neděli kategoricky odmítla tvrzení tureckých, jordánských a iráckých představitelů, podle nichž Írán 72 hodin před masivním dronovým a raketovým útokem na Izrael varoval Spojené státy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy