Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Britští ministři kritizují Trumpa: Spekulace o útoku komplikují práci vyšetřovatelům

Donald Trump
Donald Trump
Foto: The White House

Londýn - Dva ministři britské vlády kritizují amerického prezidenta Donalda Trumpa kvůli jeho komentářům k teroristickému útoku z londýnského metra. Jeho slova prý jen komplikují vyšetřovatelům práci.

Páteční útok, při němž výbuch podomácku vyrobené nálože zranil 29 lidí, Trump jako první zahraniční lídr odsoudil jako teroristický čin. Na twitteru přitom napsal, že jej spáchali "nemocní a dementní lidé, kteří byli v hledáčku Scotland Yardu".

"Spekulace o probíhající operaci vám nikdy nepomohou, a tento můj komentář se týká i prezidenta Spojených států," řekla na adresu Trumpových prohlášení televizi BBC ministryně vnitra Amber Ruddová.

Její vládní kolega Damian Green pak Trumpa v televizi Sky News přímo vyzval, aby "netweetoval" o policejní práci během probíhajícího vyšetřování teroristických činů.

Trumpa již v pátek kritizovala premiérka Theresa Mayová, podle níž jeho spekulace neprospěje práci policie. V souvislosti s útokem už byli zadrženi dva mladíci, jeden v Londýně, druhý v Doveru.

Témata:  Donald Trump Velká Británie policie Velká Británie výbuch v londýnském metru

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy