Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Švýcarská policie řeší případ ucpaných toalet, někdo do nich naházel peníze

Evropská měna EURO, ilustrační fotografie
Evropská měna EURO, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Ženeva - Záchody v budově jedné ženevské banky a posléze i tří nedalekých restaurací někdo ucpal pětiseteurovými bankovkami. Policie už má v hledáčku dva podezřelé, bližší informace o nich ale nesdělila.

"Nezajímá nás motiv, ale chceme si být jistí původem peněz," uvedl mluvčí ženevské policie Vincent Derouand. Ani vyhazování peněz, ani ucpávání toalet totiž nejsou ve Švýcarsku trestným činem, dodal.

Podle místního listu Tribune de Genéve jako první záchod ucpaný bankovkami objevili v bance UBS ve finanční čtvrti Ženevy. Tři nedaleké restaurace zjistily stejnou spoušť o několik dní později. Neobvyklý incident se odehrál již v květnu, policie o něm ale informovala až nyní.

Peníze vylovené z toalet policie prozatím zabavila. Kdo je po skončení vyšetřování dostane, zatím není jasné.

Témata:  Švýcarsko peníze zajímavosti EUR (euro)

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy