Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Aerolinky Ryanair chce zrušit desítky letů, změny se dotknou i Prahy

Boeing 737-800 společnosti RyanAir
Boeing 737-800 společnosti RyanAir
Foto: ryanair.com **www.ryanair.com**

Dublin/Praha - Irská společnost Ryanair, která hodlá v příštích týdnech rušit až 50 letů denně, zveřejnila úplný seznam stornovaných spojů. Podle aerolinek změny postihnou kolem 400 tisíc pasažérů.

Cestující, kterých se opatření dotkne, budou informováni prostřednictvím e-mailu, uvedl šéf společnosti Michael O'Leary s tím, že většina zákazníků bude přesunuta na alternativní spoj ve stejný den, případně o den dříve nebo později.

Podrobnosti o zrušených letech jsou k dispozici na webu Ryanair. Většinou se jedná o spoje z nebo na letiště London Stansted a jen několika do/z Edinburghu, Manchesteru a Birminghamu, ale také Prahy, Říma, Milána, Bruselu a Barcelony. Opatření se týká rušnějších letišť, kde je snazší najít alternativní spoj a cestující ubytovat.

O'Leary vysvětlil, že společnost má nyní nedostatek pilotů kvůli změnám v systému dovolených, po 1. listopadu, kdy končí rušná sezona, už ke škrtání letů není důvod. Řekl, že společnost vyplatí zákazníkům kompenzace podle pravidel EU, nebude jim ale rezervovat letenky u konkurenčních dopravců. "To není součástí legislativy EU261", řekl.

Témata:  Ryan Air letectví a letadla ekonomika

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy