Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Itálii trápí vlna sexuálních útoků, přepadení přibývá především v Římě

Vlajka Itálie
Vlajka Itálie
Foto: Pixabay

Řím - Sexuální útoky na ženy se dál šíří Itálií. Případů přepadení žen nyní přibývá hlavně v Římě. Zemi nedávno šokovalo znásilnění polské turistky a zmlácení jejího přítele skupinou čtyř migrantů, z nichž tři byli nezletilí.

Policie pátrá například po muži ve věku 20 až 25 let, který ve známém parku Villa Borghese v centru Říma přepadl 57letou Němku, kterou následně spoutal. V pondělí po půlnoci nahou ženu našel taxikář. V ústech měla kapesník, čímž chtěl pachatel zjevně zabránit tomu, aby si přivolala pomoc. Němka tvrdila, že ji znásilnil mladý muž a ukradl jí 40 eur (přes 1000 korun).

Pobouření vyvolal například případ Finky, kterou minulý týden v noci poblíž centrálního nádraží Termini přepadl a znásilnil migrant z Bangladéše. Belgická turistka zase hlásila sexuální útok na Kapitolu.

I když jednotlivé případy spolu nesouvisí, často vyvolaly veřejnou diskusi, píše APA. Starostka Říma už ohlásila přijetí řady opatření, která mají posílit bezpečnost. V různých čtvrtích má být nainstalováno 150 nových bezpečnostních kamer. Veřejné osvětlení má být zesíleno v centru města i na jeho periferii.

Témata:  Itálie znásilnění uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy