Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Merkelová vidí v otázce KLDR jasný nesoulad mezi Berlínem a Washingtonem

Angela Merkelová
Angela Merkelová
Foto: Vláda.cz

Berlín - Německá kancléřka Angela Merkelová (CDU) přiznala, že mezi Berlínem a Washingtonem existuj jasný nesoulad v otázce řešení krize kolem Severní Koreje. 

Zatímco Merkelová považuje jakékoli vojenské řešení je nepřiměřené, americký prezident Donald Trump KLDR pohrozil „totálním zničením".

„Jsem proti takovéto výhrůžce," řekla dnes Merkelová v rozhovoru s rozhlasovou a televizní stanicí Deutsche Welle. Zopakovala postoj německé vlády odmítající vojenské řešení a sázející na diplomacii a tvrdší sankce vůči komunistickému režimu.

„Ale vše ostatní považuji v souvislosti se Severní Koreou za špatné, a proto zde existuje jasný nesoulad s americkým prezidentem," uvedla. S Trumpem hovořila Merkelová telefonicky ještě před jeho úterním vystoupením v rámci všeobecné rozpravy Valného shromáždění OSN. Dala mu podle svých slov najevo připravenost spolkové republiky podílet se na diplomatickém řešení krize kolem KLDR.

Témata:  Severní Korea Donald Trump Angela Merkelová

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy