Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pence jednal s šéfem čínské diplomacie. Je nutná denuklearizace Korejského poloostrova, shodli se

Severní Korea
Severní Korea
Foto: Pixabay

Peking - Čínský ministr zahraničí Wang I jednal v New Yorku s americkým viceprezidentem Mikem Pencem. Shodli se na nutnosti rozšířit komunikaci mezi USA a Čínou o severokorejské otázce.

Wang I a Mike Pence se sešli na okraj Valného shromáždění OSN. Americký prezident Donald Trump v úterý na zasedání Valného shromáždění varoval, že pokud bude KLDR ohrožovat Spojené státy, Washington Severní Koreu zničí.

Peking severokorejské zbrojní testy opakovaně kritizuje, vyzývá ale současně všechny strany k umírněnosti. Wang I americkému viceprezidentovi řekl, že mírové řešení severokorejské otázky je v souladu s vůlí mezinárodního společenství.

Podle agentury Nová Čína obě strany vidí naléhavou potřebu denuklearizace Korejského poloostrova. Severní Korea 3. září uskutečnila svůj šestý a zatím nejsilnější jaderný test. Šlo o zkoušku vodíkové bomby.

Témata:  Severní Korea Čína jaderné zbraně Mike Pence USA

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy