Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tunisan roky týral Češku. Vadilo mu, že není muslimka

Muslim
Muslim
Foto: Pixabay

Ostrava - Tunisan, který několik let týral a ponižoval českou manželku, dostal dvouletý podmíněný trest se zkušební dobou 3,5 roku. Verdikt dnes vynesl Okresní soud v Ostravě. Rozsudek je pravomocný. Obě strany se vzdaly práva na odvolání.

Dvojice se seznámila v roce 2013, když žena trávila v Tunisu dovolenou s dcerou z prvního manželství. Po čtyřech dnech pobytu se s obžalovaným sblížila. Během tří měsíců si domluvili svatbu a krátce na to se vzali v Tunisu. "O islámské kultuře jsem neměla žádné informace. S rodinou manžela jsem se potkala poprvé na svatbě," uvedla žena.

Díky sňatku Tunisan získal české občanství a přestěhoval se do Ostravy. Krátce po jeho příjezdu ale začala mít dvojice problémy. "Nelíbilo se mu tady. Stěžoval si na zimu. Na nízký plat," řekla žena.

Podle ní jejímu manželovi začalo také vadit, že není muslimka a nevaří arabská jídla. Zakazoval ji nosit krátké sukně, legíny i kalhoty. Své požadavky pak vynucoval násilím. Ženu podle obžaloby bil pěstmi a často do míst, která nechtěl, aby měla na veřejnosti obnažená. Nepřípustné oblečení jí navíc schovával. Několikrát vzal podle spisu do ruky nůž a vyhrožoval, že ji i sebe zabije. Nejagresivnější byl podle žaloby v době muslimského svátku ramadánu.

Letos v červnu vše vyvrcholilo konfliktem, po kterém žena zavolala policii. Souzený Tunisan byl od té doby ve vazbě.

Během vyšetřování muž podle informací ČTK odmítal, že by manželku napadal či ji ohrožoval nožem. Dnes u soudu ale vše přiznal. Uvedl ale, že jej manželka provokovala. "Chtěl bych mít další dítě," řekl. "I když všichni říkají, že se nezmění, ráda bych mu dala druhou šanci," sdělila žena ČTK.

Témata:  Islám domácí násilí soudy

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy