Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U řeckých břehů utonula devítiletá dívka, z uprchlického člunu vyvázlo 20 živých

Řecko
Řecko
Foto: Pixabay

Atény - U Řecka se potopila loď s migranty. Podařilo se zachránit 20 osob, devítiletá dívka cestu z Turecka na ostrov Kastelorizo nepřežila. Pobřežní stráž místo neštěstí dál prohledává, aby se ujistila, že nikdo další ve vodě nezůstal.

Na člunu bylo kromě děvčete dalších 25 pasažérů. Šest se podařilo vytáhnout z vody, dalších 20 se dostalo na skalnaté pobřeží. Na záchraně se podílela agentura na ochranu evropských hranic Frontex. Dívka zemřela po převozu do nemocnice. O národnosti uprchlíků ani mrtvého děvčete zatím nejsou k dispozici žádné podrobnosti.

Za uprchlické vlny v letech 2015 a 2016 se v moři mezi Tureckem a Řeckem utopilo několik set uprchlíků, mezi nimiž byly i děti. Tuto cestu využívaly denně tisíce lidí, dokud loni Turecko s EU neuzavřelo dohodu, díky níž se příliv podařil omezit.

Do Řecka od začátku roku dorazilo přes 18.000 běženců, největší nápor zažívá letos Itálie, kam se podařilo dostat více než 100.000 lidí.

Témata:  uprchlíci Řecko EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy